keskiviikko 3. lokakuuta 2012

When in doubt, Zlatan Ibrahimovic



Asiat ovat muuttuneet, eivätkä kaikki muutokset ole olleet hyvästä. Ovatko muutokset toisaalta koskaan hyvästä? Itse ainakin olin ihan tyytyväinen Maikkarin logoon jo silloin kun siinä vielä oli kokonainen pöllö, sen pelkän silmän sijaan. Edellisestä tekstistä on jo hetki vierähtänyt, joten sen jälkeen on tapahtunut vaikka ja mitä (tai ei oikeastaan mitään, mutta aion saada asiat näyttämään siltä kuin jotain olisi tapahtunut).

Great Autumn Partystä on jäljellä enää Facebookiin lisätty kuva (ajasta ennen silmillä olleita nakkeja ja olalla olleita takamuksia) ja hatara muisto jostain Guinnessia kittaavaa menninkäistä stereotyyppisemmästä irlantilaisesta. Iso syysjuhla myös vahvisti vanhan sanonnan; tule Lontooseen ja puhu ruotsia. En tiedä miksi, mutta koulumme oppilaista ne, jotka eivät ole Saksasta tai Välimereltä, ovat Ruotsista. Tämän havaittuani, tein kuten kaikki pakkoruotsinsa unohtaneet, ja Sergels torgin Burger Kingistä englanniksi tilaavat, ja latasin Zlatan Ibrahimovicin äänikirjan ruotsiksi. Tähän mennessä olen oppinut, että Zlatanin ja Pepe Guardiolan suhde on suunnilleen yhtä lämmin kuin oma suhteeni Liisa Hyssälään. Olen toki voinut myös ymmärtää Zlatanin täysin väärin, sillä entinen ”ok+” -ruotsini on nykyään tasoa ”häpeä”.

Kaikki syksyn kurssit ovat myös kuluneen viikon aikana alkaneet, ja ilokseni voin todeta, että syksyn kurssit ovat kokonaisuutena kevään kursseja mielenkiintoisempia. Mukaan mahtuu kuitenkin pelätty Research Methods. Kolme tuntia kolmestakymmenestäkolmesta on nyt takana. Ensimmäiseltä välitunnilta takaisin palattuani, opiskelijatoverini sanoi ”you looked like a dead horse, but with your attitude”, joten edessä oleva t-taulukon muotoinen tie saattaa olla melko kivinen.  

Mutta jos asiat ovat kerta muuttuneet, mutta ruotsi ei edelleenkään suju, ja koulukin kulkee vanhoissa, tylsillä ja turhilla esitelmillä vuoratuissa, uomissaan, mikä sitten on muuttunut?

Pavut ja tee. Teetä olen juonut aina silloin tällöin, mutta nykyään juon sitä ns. tuelta. Osittain teen juominen johtuu siitä, että mehu on lattialla olevan jääkaapin ovessa, joka johtaa siihen, että mehua saadakseen täytyy ns. kyyristyä. Koska henkilökohtainen mukavuus ja rasittumisen välttäminen ovat kuitenkin jo vuosia olleet elämäni tukipilareita, olen viime aikoina ennemmin tyytynyt silmien korkeudella kaapissa olevan teen juomiseen. Yllättävämpi tekijä uudessa ruokavaliossani on kuitenkin ollut purkkipapujen mukaan tuleminen. Ennen en voinut sietää tätä ripulin näköistä ruokalajia, mutta nykyään en syö juuri muuta. ”Beans on toast” on kuulunut brittiläiseen ruokaperinteeseen jo imperiumin aamunkoitosta asti, mutta itse olen parantanut tätä ikiaikaista reseptiä jättämällä paahtoleivän pois. Pahat kielet luultavasti sanovat jotain ravinnon yksipuolisuudesta tai papuihin liittyvästä hajuhaitasta, mutta itse olen lähtenyt siitä, että molemmat taistelut on hävitty jo aikaa sitten muutenkin. Haluaisin myös huomauttaa, ettei Heinzin purkkipapujen tarjoama lisäkaasu ole mitään Olo-jogurtin vastaavaan verrattuna. Olo-jogurtin syöminen varmasti parantaa ruuansulatusta, mutta millä hinnalla!?

Viimeviikkoiset muutokset eivät kuitenkaan ole jääneet pelkästään uuteen ruokavalioon, vaan mukaan on tullut myös arkeen syvemmin vaikuttavia muutoksia. Olen viime aikoina jo useamman kerran huomannut illalla kotona kerranneeni koulussa aikaisemmin päivällä esitettyjä asioita. Läheiseni tietävät, että tätä ei ole 15-vuotisen koulu-urani aikana aikaisemmin nähty. Innolla odotankin kuinka kauan tätä kestää. Olen kuitenkin havainnut olevani tunneilla puhutuista asioista huomattavasti paremmin perillä kuin ennen, joten nyt aionkin syyttää kaikkia muita paitsi itseäni siitä, ettei kukaan aikaisemmin kertonut, että näin kannattaisi toimia. Toinen iso muutos on se, että tilasin blogin. Kyllä, olen nykyään yksi tuosta ihmissopuleiden laumasta, jotka lukevat blogeja. Ennen kuuluin vain siihen huomiohakuisten trendikyrpien ryhmään, jotka kirjoittavat oman, kivoilla brunssikuvilla koristellun, osansa tähän Internetiksi kutsuttuun syöpään. Nykyään kuulun kuitenkin myös ryhmään, joka saa sähköpostiin ilmoituksen kun blogosfääri kasvaa taas yhdellä itseriittoisen omaa häntää nostavan juntin kirjoittamalla ihmiskunnan tuhoon johtavalla faktaksi puetulla ennakkoluulolla.

I’m Kalle Harva and I approve this message.


PS. Koska saa aloittaa joululaulujen kuuntelun?


Kun moisen kukkameren mä nään, mun sydämein lailla perhosen liitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti