keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Ensimmäinen päivä koulussa (sitten kevään)



Budweiserin hinta on noussut koulun kahvilassa kolmesta punnasta kymmenellä pencellä. Ja sitten muihin uutisiin.

Syksyn luentokausi starttasi käyntiin Corporate Finance nimisellä kurssilla, ja "kuten kaikki tiedätte, on tentistä, esitelmästä ja esseestä saatava kaikista yli 40%, kokonaisarvosanan ollessa yli 50%, tai muuten joudutte uusimaan kurssin ja maksamaan noin 1500 puntaa”. Ennen luokkamme mahtui isoon perheautoon, nyt Fiat Puntoon. Menetimme kesän aikana kolme jäsentä, mutta tilalle saimme onneksi kaksi uutta. Kesän lähtijöihin kuuluivat muun muassa turkinsaksalainen Adnan, jonka tilalle saatiin Adnanin vanha turkinsaksalainen luokkakaveri (en muista nimeä), joka näyttää niin paljon samalta kuin poislähtenyt Adnan, että (hyvässä hengessä) nauroimme muiden luokkalaisten kanssa asiaa uuden tulokkaan selän takana. Muihin kesän aikana lopettaneisiin kuului Linda, joka vaihtoi LSE:hen ja espanjalainen, joka lunttasi kevään neljästä tentistä kolmessa, ja jäi kiinni jokaisessa. Lindan ja espanjalaisen korvasi noin 40-vuotias unkarilainen nainen, jonka nimi oli ehkä Ina. Aion mennä puhumaan Inalle heti kun keksin yhdenkin asian, josta voin puhua 40-vuotiaan unkarilaisnaisen kanssa.

Ensimmäisen päivän, ja uusien tulokkaiden, kunniaksi emme kuitenkaan tehneet tänään juuri muuta kuin valinneet esitelmän aiheet (en muista omaa aihettani) ja esitelleet itsemme. Jotkut saattavat jo tietääkin oman suhtautumiseni näihin hassun hauskoihin esittelykierroksiin, joten jättäydyin viimeiseksi, salaa toivoen tunnin loppumista.

Tunti ei kuitenkaan kerennyt loppua, joten vuoroni tullessa en kertonut juuri muuta kuin ikäni, sillä luokassa olleista kymmenestä ihmisestä kuusi tunsivat minut jo ennestään. Opettajamme oli onneksi varsin kiinnostunut rakkaasta kotimaastani, joten jonkinlainen keskustelu saatiin lopulta käytyä. Hänen ennakkotietoihinsa kuuluivat muun muassa ongelmat alkoholin kanssa, kiittämisen vaikeus ja itsemurhien suuri lukumäärä. Kiitos brändityöryhmä! Kiitos Alexander Stubb! Kiitos Leijonat! 6-1!

Kotiin päästyäni, ajattelin palkita itseni läheisen elokuvateatterin neljän euron näytöksellä (kiitos Finnkino ja Finnkinon 18 euroa maksavat, kahden minuutin jälkeen nenään sattuvat, kroatialaiset 3D-lasit!) Kävin katsomassa elokuvan Killing Them Softly, ja näin Excelillä ohjatun, kahden punnan poliittisella sanomalla täytetyn, hyvin näytellyn, korkeintaan keskinkertaisen pätkän. Suosittelen elokuvaa kaikille, jotka eivät tunnista hyvää elokuvaa huonosta.

Huomenna on edessä Grand Autumn Party, joka pidetään koulumme puutarhaan rakennetussa Vaasan yliopiston kokoisessa teltassa. Tarjolla on ilmaista ruokaa ja kaksi ilmaista juomaa. Yksi luokkalaisistamme ei kuitenkaan enää juo, joten ajattelin olla mahdollisimman hurmaava, saadakseni hänen kahteen juomaan, ja ikuiseen onneen, oikeuttavan lipukkeensa. Syy keskiviikon tinttaamiseen on torstaina alkava Research Methods, joka sisältää tilastotiedettä ja matemaattista mallinnusta, ja jota vetää, jo aikaisemmin tässä blogissa mainittu, ihmiseksi pukeutunut epäselvää intianenglantia kolmen sanan minuuttivauhdilla kuiskaten puhuva kyrpä. Äitini on kasvattanut minut edellistä lausetta paremmin, joten pyydän syvästi anteeksi, etenkin äidiltäni.

Tässä kuitenkin kaikki tällä erää. Pitäkää toisistanne huolta, ja muistakaa, että hymyily ei maksa mitään. (Nyt on kyllä taas näköjään aika paksua tää.......hätäsesti vaan nimet alle)

Notting Hillin jaarli


En kuollaksenikaan muista onko tämä kuva ollut täällä aikaisemmin. Kuva on jostain idästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti