lauantai 10. maaliskuuta 2012

Myydään kännykkäteline

Olen nyt asunut tässä huonon ruuan, sään, Internet-yhteyksien ja itsetunnon maassa nyt melko tarkkaan kaksi kuukautta ja on koittanut väliraportin aika. Sitä ei voi kukaan kiistää, etteikö Lontoo olisi minua tämän lyhyen ajanjakson aikana muuttanut. Vaivaisen kahdeksan viikon aikana olen tehnyt lukuisia asioita, joita en ennen tänne tuloani osannut edes kuvitella. Olen muun muassa ostanut kengät (en lenkkarit, vaan kengät), olen maannut himassa tekemättä mitään, olen herännyt 0540 mennäkseni kouluun seitsemän tuntia ennen luentojen alkua, olen tissutellut yksin himassa koneen ääressä tanssien, olen lukenut koulukirjastani kokonaisen kappaleen,  olen esitelmän tekemisen sijaan käyttänyt päivän keskittyen tummien miesten vuodatusmusiikista koostetun listan kuunteluun, kuntoiluni on kestänyt yli viikon, olen ostanut kalenterin ja mikä pahinta, eräänä aamuna huomasin hymyileväni.

Koska itse pyrin alalle, jolla ei tehdä mitään konkreettista, vaan tuijotetaan tietokoneen näyttöä liituraitapuku viimeyön kokaiinijuhlista pöllyten veronmaksajien rahoilla lototen, arvostan suuresti kaikkia, jotka oikeasti osaavat tehdä jotain. Olisi hienoa osata esimerkiksi kutoa lapaset. Toki mainittakoon, että puutöissä yli kymmenen vuotta sitten tekemäni kello käy edelleen mökkimme seinällä. Eräänä päivänä tuskastuttuani tuhannetta kertaa kännykän netin käyttökatkoihin, päätin kuitenkin selvittää akateemisen urani vaikutukset käytännölliseen ajatteluuni. Kävi ilmi, että minulle oli käynyt kuten niin monille muille korkeakouluopiskelijoille, ja kirjojen lukemisen myötä kyky tehdä mitään millään tavalla hyödyllistä oli kadonnut savuna ilmaan. Askartelin paskartelin metallihenkarista antennin tavoin kuuluuvuutta lisäävän kännykkätelineen. Samalla toki itsekseni ihmetellen kuinka kukaan ei ollut keksinyt tällaista aikaisemmin. Havaitsin suurimman ongelman kuitenkin piilevän siinä, että tekniikka kiinalaisen älypuhelimen takana eroaa merkittävästi ukin vanhan transistoriradion vastaavasta, joten loppujen lopuksi se metallihenkari siihen puhelimen ympärille kiedottuna ei tee hevon persettä. Onhan se toki ruma ja vaikeuttaa merkittävästä puhelimen käyttöä, mutta siihen se sitten jää. Mikäli kuitenkin haluat tukea köyhää opiskelijaa ja tilata ruman, mutta käyttökelvottoman kuuluvuuteen vaikuttamattoman kännykkätelineen, ota toki yhteyttä. Yksi teline £20, kolme telinettä £60.


Olen kuullut joskus jonkun sanovan, että tyhmiä on helppo viihdyttää. Seuratessani asioita ja tapahtumia, joille itse päivittäin repeilen, olen alkanut vahvasti epäillä älynlahjojeni tasoa. Katsoin yhtenä päivänä suunnilleen kahdeksatta kertaa Coupling-sarjaa DVD:ltä ja nauroin niin paljon, että suustani lensi kuolaa. Eräänä keskiviikkoisena iltapäivänä ollessani Bank Risk Management luennolla, Simpsoneiden Apu Nahasapeemapetilonin sanottua sadatta kertaa ”riks” riskin sijaan ja lausuttua ”value” Disneyn Viidakkokirjan Baloo-karhun nimeä kunnioittaen, jouduin tunnekuohun valtaan ja nauroin luentomuistiinpanojeni takana kaksi minuuttia silmät kyynelistä valuen. En kuitenkaan usko opettajan huomanneen, sillä luokkakoosta johtuen välissämme oli kuitenkin toista metriä matkaa ja muiden 11 oppilaan ollessa kirkkokuoromaisesti täysin hiljaa, en usko, että kukaan kiinnitti sen suurempaa huomiota luennoitsijan äänen yli kuuluvaan tyrskimiseeni.

Pidin eilen ensimmäisen esitelmäni. Käytin esitelmässäni kikoista vanhimpia: edeltävän illan tumuja ja kauluspaitaa. Ensin edeltävän illan pienellä hönöllä liiasta jännityksestä eroon ja sen jälkeen kauluspaidalla ammattimainen lookki uskottavuutta lisäämään. Niin vähäistä tietomäärää ei olekaan, etteikö sitä pystyisi kauluspaidalla, liivillä ja mustasankaisilla markkinointi-laseilla peittämään. Vaikka nelisilmäksi kutsuminen edelleen sattuu, pystyn silmälaseilla tekemään itsestäni huomattavasti uskottavamman puhujan, varsinkin aiheen ollessa pankkien vakavaraisuus. Ennen kuin siirryn kesälaitumille, täytyy minun pitää enää kolme muuta esitelmää, tehdä kolme tenttiä, kirjoittaa kolme 3500-4000 sanan esseetä (aiheina mm. iäti kiehtovat pankkien vakavaraisuusvaatimukset, Kiinan valuutan arvo Aasian talouskriisin jälkeen ja johdon vaikutus Lloyds-pankin pelastamiseen) ja laatia 15-sivuinen raportti käyttämästäni optiostrategiasta. Pystyn jo haistamaan Hyde Parkin kukkien tuoksun ja tuntemaan kesäisen nurmen hyväilyn vatsahaavallani. 

Ajattelin, että aloitan vielä Selman kunniaksi uuden osion nimeltä...

Kotitalousnurkka

Kuinka pääset eroon kenkiesi pahasta hajusta? Kaada ne täyteen soodaa ja laita ne yöksi pakkaseen. Koitin. Tuloksena edelleen pahalta haisevat jäädytetyt kengät, jotka ovat täynnä soodaa. Score.

Mahtavaa viikonloppua kaikille. Muistakaa hymyillä ja nauttia elämästä.

Prince 


Ei mikään Frontside Ollie, mut silti ihan hyvä. Try A Little Tenderness

Ainoo sininen ovi, jonka oon tähän mennessä löytäny.

2 kommenttia:

  1. Vaikka kuvassa oleva sininen ovi ei ole SE ovi, tuo tuo kuva suurta helpotusta Hugh Grantia ikävöidessäni. Kiitos, Joe! Olet meidän kaikkien hughettajien suuri sankari.

    ps. kokeile kenkiin etikkaa. toimii kaikkeen. t: Paula "huulipunaa hampaissa" Jaakkola

    VastaaPoista
  2. Kiitos Paula vinkistä. Etikalla tulos olisi tuskin ainakaan huonompi. Jatkan sinisen oven metsästystä ja jos en löydä niin maalaan sellaisen jonain yönä itse

    VastaaPoista