lauantai 16. joulukuuta 2023

Miksi nuoriso on niin kämästä?

Miksi nuoriso on niin kämästä? Tätä ikivanhaa kysymystä on viime aikoina mietitty ihan valtionjohdossa asti, kun virolaisten pisatulokset olivat niin paljon omiamme parempia, että eestin eliittikoululaiset olisivat varmaan päihittäneet omat tyhmät teinimme, vaikka olisivat tehneet pisatestinsä suomeksi. Nykynuoret eivät osaa lukea eivätkä laskea. Nuorisolaiset eivät myöskään liiku. He somettavat liikaa. Kiusaavat koulussa ja puukottavat kaupungilla. Eivätkä he mene tarpeeksi aikaisin hyväpalkkaisiin töihin. Toista se oli ennen. Kun valmistuin lukiosta, olivat pisatulokset absoluuttisessa huipussaan, eikä TikTokissa luuhaamiseen käytetty aikaa lainkaan.

Mutta, miten siitä nuorisosta on niin kämästä pääsyt edes tulemaan? Meidän aikuisten vika se ei ainakaan ole. Kuinka siis saada nuoriso takaisin kaidalle tielle, opiskelemaan ja laittamaan suomi kuntoon? Toimittajat kerkesivät jo tehdä osansa. He tutkivat asiaa ja kirjoittivat jutun kolme kertaa päivässä treenaavasta taitoluistelijasta, joka kirjoitti kahdeksan ällää salkowia hypätessään. Päättäjät paneutuivat myös ongelmaan ja päättivät parhaan lääkkeen koostuvan leikkauksista, kirjojen alv:n nostamisesta ja seinättömistä luokkahuoneista.

Joten mitä nuoret kehtaavat enää edes vaatia? Koulutuksesta leikattiin, niinkun sovittiin. Kirjoitettiin inspiroiva HS Visio juttu 13-vuotiaasta startup-yrittäjästä, joka nosti oman kehon painon verran penkistä. Näytettiin, että kaikki on itsestä kiinni. Ahkeralla työnteolla voi kuka vain saada nollatuntisopimuksen ja mediaanipalkan. Jos kaidalta polulta hairahtuu, pikkaisen vain raiskaa ja vähän vaan huumeita myy, niin yhteiskunta kantaa ja levittää maton Veitola.dociin haastateltavaksi. Jos Veitola on Yökylässä, niin Aki Linnanahde kirjoittaa sinusta kirjan. Mitä muuta ne nuoret oikein haluavat!?

Tämän kertainen viikon kysymyksemme onkin ”Mitä muuta ne nuoret oikein haluavat!?”. Vastata voit Instan DM:ssä, kadulla tai alla olevassa kommenttiboksissa. Vastanneiden kesken arvotaan Pääministerin morsian -kirja.

A: Seinät luokkiin
B: HS Vision palavan helvetin tulessa
C: Heittotähtiä
D: Aki Linnanahteen kirjan Milan Jaffista
E: Bakan ja Samuelin villillä kortilla takaisin Amazing Race Suomeen


Rakentakaa nuoret enemmän legoja, niin ei tarvitse olla muita ihmisiä puukottamassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti