lauantai 9. joulukuuta 2023

Keskusta autioituu

Data’s in! Kuuntelin Spotify:ta kuluneen vuoden aikana 30419 minuuttia. Kuuntelen myös radiota noin tunnin päivässä, joten hereilläoloajastani olen napit korvissa noin kaksi ja puoli tuntia. Jos olet luullut, että puhun sinulle, olen luultavasti vain räpännyt mukana kuunnellessani Gasellien Ime Huiluu -kappaletta.

Korkean inflaation aikana säästäminen ei tunnetusti kannata, joten blogin toimitus suuntasi Stockalle ostamaan rytkyjä. Nyt kun ei enää näytä nuorelta ja elinvoimaiselta vaan vanhalta ja palkkatuloiselta, saa Stockalla myös hyvää palvelua. Hyvään palveluun varmasti auttaa myös keskustan tyhjeneminen, joka johtuu siitä, ettei autolla enää voikaan ajaa ruotsalaisen teatterin ovien eteen parkkiin, kuten ennen.

Yksityisautoilijoita on kuritettu niin paljon, ettei voi kun toivoa, että inflaation kurimuksessa horjuva keskiluokka löytää takaisin keskustaan, vaikka sitten julkisilla (kirjoittajan suuhun tuli vähän laattaa). Stockalta saa kohta enää kalsareita ja ravintoloitakin suljetaan oikealta ja vasemmalta. Keskustasta kaatui kullattuja katkarapuja myynyt Terroir, mutta myös Hakiksesta kaatui paikallista heinää myynyt Skutta. Jopa Pasilan halpaa pitsaa myynyt Pikku Napoli meni nurin. Suomi nousi 90-luvun lamasta lähinnä pitsaa syömällä, joten tästä lamasta pitäisi päästä kuiville Mikael Gabrielin 26 euron Billy's Pan Pitsalla.

Kun Stockan myyjän suusta lopulta kuului kassakoneen kilahdus, ja silmissä vilahti dollarin kuvat, jatkoi blogin toimitus kohti yksiä ja ravintolaa, joka ei vielä kirjoitushetkellä ollut konkurssissa. Vaikka kyseessä oli suhteellisen kysytty ravintola, sai sieltä silti pöydän melko helposti, kun oli valmis syömään maanantaina puoli yhdeksältä illalla. Kaikki autoilijat olivat luonnollisesti vauva.fi:ssä vaatimassa Helsingin alle keskustatunnelia, joten pöytävarauksista ei ollut tappelemassa meidän lisäksemme kuin roadmanit ja kaduilla pyörineet arokierijät.

Vaikkei stadin raflat aina olisi suitsutuksen arvoisia, niin nyt oli! Luovuus kukkiin kaaoksesta -ravintolan sisustus oli jotain Twin Peaksin ja kierrätyskeskuksen välistä, mutta palvelu oli hyvää ja ruoka erinomaista. Pöytään kannettiin kahdeksan toinen toistaan parempaa annosta ja lopuksi lasiin kaadettiin vielä yuzulla maustettua sakea. Jos olet joskus aikaisemmin maistanut sakea ja tullut siihen tulokseen, että sake maistuu erehdyttävästi lasinpesunesteeltä ja perseeltä, suosittelen koittamaan vielä yuzusakea. Alkosta ainakin näyttäisi löytyvän.

Nyt kun viini- ja ruokavinkit on annetta, jäljellä on enää menovinkit. Blogimme suosittelee tällä kertaa reissua Vermoon. Matkan voi taittaa kätevästi uutuuttaan hohtavalla ratikalla. Paikan päällä voi nauttia uhkapeleistä, juomasta ja ruuasta. Ties vaikka olisit yhtä onnekas, kun blogin toimitus, ja näkisit Vermossa käydessäsi Toni Niemisen.


Luovuus ei ollut tässä vaiheessa vielä kukkinut kaaoksesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti