torstai 17. toukokuuta 2012

Tulevaisuus


Jo muinaiset foinikialaiset miettivät miten tekstit aloitetaan tulevaisuudessa. Varsinkin sillon kun ne koskevat tulevaisuutta. Omat ohjelmani olen suunnitellut noin viikon päähän ja loppukesän ohjelmat ovat auttamattomalla tavalla hämärän peitossa. Tarkoitus olisi mennä Suomeen kolmen viikon päästä ja olla siellä olympialaisten alkuun asti. Kesää suurempi ongelma koittaa kuitenkin vasta silloin kun valmistun, joka sekin saattaa tulevista suunnitelmista riippuen olla joko jouluna tai ensi kesänä. Jäädäkö Lontooseen vai palatako Helsinkiin?

Olemme kaikki nähneet mustavalkovideoita tulevaisuuden kaupungeista kuussa, ja elokuvia tappajarobottien saapumisesta vuonna 1995. Kumpikaan näistä ei kuitenkaan toteutunut, ja molemmat toimivatkin vain muistutuksena tulevaisuuden arvaamattomuudesta. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä on täysin epäreilua. "Hauskuus piilee juuri siinä, ettei tiedä mitä tuleman pitää". Ja milläköhän tavalla se hauskuus siinä piilee, jos saan kysyä! Esim. 1: Sniiduilet ensin koko elämäsi, ja syöt pelkkää jäkälää roskiksesta löytämäsi leivän päällä, vain voittaaksesi lotossa siinä vaiheessa kun luusi ovat jo peruuttamattomasti haurastuneet huonon ruokavaliosi takia. Tulevaisuuteen näkemällä olisit voinut ottaa hyvissä ajoin lainan ja juoda litratolkulla maitoa ja syödä delfiiniä minttupedillä taaten kalsiumin ja monipuolisen ravinnon. Esim 2: Treenaat koko elämäsi ollaksesi jonain päivänä kaikkien aikojen paras jääkiekkoilija. Sillä seurauksella, että joku taklaa sinut pää edellä tolppaan ja urasi loppuu siihen. Haurastuneet luut ja menetetty lätkäura kuulostavat mielestäni siltä, että se hauskuus piilee todella todella syvällä, jos sitä alunperin edes oli.

Koska hyvät asiat voivat mennä tuhannella tavalla pieleen, kuten ”Speed 2 – Vaara iskee vesillä” meille opetti, mutta huonot asiat voivat vain muuttua hieman huonommiksi, ei meidän tulisi missään vaiheessa päästää minkään kehittyä hyväksi. Alamäki ei ole läheskään niin jyrkkä ja pitkä jos laskun aloittaa jo mäen puolivälistä. Huipulta pudotessa käy vain huonosti, mutta ensimmäisestä kerroksesta mätkähtäessä nyrjäyttää vain nilkan, saa saikkua duunista ja luvan katsoa Kauniita ja Rohkeita. Tämän takia ihmiset eivät mielestäni tähtääkään tarpeeksi matalalle, eivätkä he arvosta riittävästi negatiivisia tapahtumia. Negatiivinen kehitys luo turvallisen tulevaisuuden pitämällä pään pois pilvistä ja tavoitteet käden ulottuvilla. Jos lapsellasi on kyky muuttaa laululla maailma paremmaksi ja parantaa ihmisten skolioosi pelkällä hymyllä, asiat voivat mennä tulevaisuudessa vain huonommin. Jos sen sijaan näet Suomen häviävän Jenkeille 5-0 jo alkusarjassa, tiedät heti, että kisat päättyvän vielä kyyneliin.

Negatiivisessa ajattelussa on tulevaisuus. Tai ei välttämättä tulevaisuus, mutta se ainakin tekee tulevaisuuden ennustamisesta helpompaa.

Till next time

K


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti