perjantai 1. helmikuuta 2013

Loppusuora silmissäin siintää



“Dear Kalle, 
Your dissertation writing up period will start on Monday, February 4th.
--Your supervisor is Michael Gavridis.
--The deadline is April 26th”

No nythän kävi siis niin, että yliopistourani pakolliset kurssit on käyty ja jäljellä on vain lopputyö. Urakka ei sikäli ole mahdoton, että läpäisyyn vaaditaan vain 0,1286 sanan minuuttivauhti, toki jonkinlainen sisältökään tuskin on pahitteeksi. Koska erittäin kokeneesti jti "maattuani ensin pari tuntia sängyssä paikallaantä kiljumista toisen miehen sylissä samalla pulkala hyvää harkintaa käyttäen, lähetin syksyllä vähän palautetta eräälle tässä blogissakin mainitsemalleni peenikseen vertaamalleni opettajalle, en saanut valvojakseni häntä, vaan sain Michaelin, josta oikeasti pidän. Michael on kreikkalainen taloustieteilijä, joka pitää puvun kanssa vaaleanpunaisia sukkia, joten luotan mieheen enemmän kuin kiinalaiseen älypuhelimeeni, Penttiin (kannettava tietokoneeni) ja Ryan Giggsiin yhteensä.

Olen odottanut tuota huhtikuun lopussa sarastavaa, luultavasti sateista, aamua suunnilleen siitä lähtien kun menin yläasteelle. Yllätin itseni ja muut jo pääsemällä lukioon, joten en osaa edes kuvitella mitä tapahtuu jos valmistun yliopistosta. Tarina ei vielä kerro mitä teen, ja missä maassa teen, tuon huhtikuisen aamun jälkeen, mutta varmaa on se, että aion juhlia niin paljon, että päädyn uutisiin. ”Kuningattareksi pukeutunut mies hyppäsi Tower Bridgeltä Thamesiin – Katso kuvat”.

Olen siis ollut nyt noin viisi viikkoa lomalla Suomessa ja Lohjalla, ja olen saavuttanut kaikki lomalle etukäteen asettamani tavoitteet. Toki ainoa tavoite oli käydä pulkkamäessä, mutta sekin on kunnialla hoidettu (kunnialla tarkoitan tietenkin täysin tyttömäistä kiljumista toisen miehen sylissä samassa pulkassa laskien). Se mitä sen sijaan en ole lomani aikana tehnyt on urheilu. Koska arki lähestyy, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa taas säännöllisen kuntoilun. Ajatuksen ainoa virhe oli oma tyhmyyteni. Tein maanantaina kuntopiiriä kotona, sillä seurauksella, että tiistai-iltana parahdin spontaanisti ”fucking jesus!” noustuani seisomaan. Keskiviikkona en mennyt kertaakaan istumaan irvistämättä ja ottamatta kädellä ensin tukea. Torstaina en pysynyt kävelevän äitini vauhdissa mukana, enkä saanut takkia päälle alle puolen minuutin. Jos tarinalle on opetus, se on luultavasti se, että rauhallisesti aloittaminen ei ole heikkoutta, vaikka spartalainen omatuntosi sitä koittaa sinulle uskotellakin. Ja jos teet kyykkyjä, niin älä hyvä ihminen tee ensimmäisellä kerralla kahta sataa!

Lennän lauantaina takaisin Lontooseen, enkä tiedä koska palaan, mutta olette silti kaikki mielessäni.



Oliko halvimmat paikat? Kyllä oli. Näkykö skriini? Ei näkyny.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti